sjuttonde avsnittet

Nyår, illusionernas och fiktionens högtid! Gästabudet dricker skumpa på ett hotellrum och gästas av författaren och kritikern Agri Ismaïl. Temaenligt överförfriskade pratar vi sentimentalitet och cynism, mobbing och anglicismer, persisk medeltidspoesi, Selma Lagerlöfs tuberkulosdrama, Michel Houellebecqs millennieskifte på Kanarieöarna, Mary Gaitskills HIV-smittade väninna på Manhattan och H.C. Andersens ihjälfrusna lilla flicka.

Lyssna här eller i din podtjänst!

Prenumerera på Gästabudet här!

Nytt för detta avsnitt är att Gästabudet har flyttat till ACAST och öppnat för prenumerationer som ger tillgång till extramaterial. För detta avsnitt utgörs extramaterialet av vårt samtal om litteraturåret som gått. Vad har varit bäst och sämst i år? Vad har gjort oss mest kränkta, sorgsna, förvånade och uppspelta? Nyupptäckta författarskap, en mystisk översättning som inte går att köpa, plagiatanklagelser och mer, exklusivt för våra betalande prenumeranter. Läs mer här!

Medverkande: Mikaela Blomqvist, Agri Ismaïl, Rebecka Kärde och Lyra Ekström Lindbäck

Plats: Unique Hotel, Östermalm

Vin: Skumpa (se extramaterialet för vintips!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s